Ga terug
–+ servings
Dulce de membrillo. Ik had heel veel kweeperen wildgeplukt in ons dorp en wilde graag eens deze heerlijke membrillo maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 15 minuten
Gang Sauzen/Dips, Zoete lekkernijen
Keuken Spaans
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kilo kweepeer
  • 1 citroen
  • 1,5 kg suiker

Instructies
 

  • Schil de kweeperen en snijd ze in kwarten. Laat het klokhuis erin zitten voor de smaak en pectine.
  • Doe de stukken kweepeer in een grote kookpan en doe er zoveel water bij tot ze helemaal onder staan. Snijd de citroen in stukken en doe dit ook in de pan.
  • Kook de kweeperen zacht in ongeveer 1 uur. Giet ze dan af (vang het kookvocht eventueel op) en verwijder de citroen en de klokhuizen. Laat iets afkoelen.
  • Doe de kweepeerstukken in een keukenmachine en pureer dit helemaal fijn. Weeg de kweepeer puree nu af en doe het terug in de pan.
  • Voeg zoveel suiker toe als het gewicht van de puree. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook.
  • Laat dan op laag vuur zolang koken tot de puree helemaal ingekookt is tot een stevige massa. Blijf wel roeren om aanbranden of aankoeken van het mengsel te voorkomen.
  • Pas wel goed op, dit dikke vocht kan flink opspatten en dan verbrand jij je hand of arm.
  • Stort de massa dan in een met bakpapier bekleed vierkant bakvorm en laat afkoelen voordat je het in blokjes snijdt.