Ga terug
–+ servings
Dulce de lechte truffels met zwarte knoflook. Als je eens iets heel bijzonders wilt maken, dan moet je deze truffels eens proberen. Wauw!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Frans
Porties 16 personen

Ingrediënten
  

  • 1 blikje dulce de leche*
  • 1 bol zwarte knoflook
  • 2 el noripoeder
  • 2 el cacaopoeder

Instructies
 

  • Allereerst maak je een of meer blikjes dulce de leche, laat dit goed afkoelen en bewaar dan in de koelkast (ze zijn heel lang houdbaar, dus maak maar meer blikjes!).
  • Pel de knoflook en snijd elke teen (afhankelijk van de grootte) in 2 of 3 stukjes.
  • Meng de noripoeder met de cacaopoeder en strooi dit op een bord.
  • Werk snel en koud want de dulce de leche wordt snel zacht in je handen. Schep ongeveer 16 eetlepels dulce de leche uit het blikje en leg dit op een bord of schaal.
  • Het beste kan je met natte handen werken zodat de karamel niet blijft plakken aan je handen. Druk in elk hoopje karamel een stukje zwarte knoflook en draai er een balletje van.
  • Rol de balletjes door de nori/cacaopoeder tot ze rondom bedekt zijn.
  • Leg ze dan op een bord en als je klaar bent zet dit dan tot het serveren in de koelkast.