Dukkah lamshaasjes met tahinsaus. Heerlijke malse lamshaasjes met een krokant korstje van dukkah, een echte verwennerij voor de liefhebber.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
- 300 gr lamshaasjes
- olijfolie
- 3 tl dukkah
- peper en zout
- ½ tl pul bibier
Saus
- 15 gr daslook
- 3 el tahin
- ½ citroen, sap ervan
- 1 teentje knoflook
- 1 tl komijnpoeder
- ijskoud water
Saus: spoel de daslook schoon onder koud water en snijd het in stukken. Doe de daslook, tahin, citroensap, teentje knoflook en komijnpoeder in een keukenmachine en mix dit.
Voeg dan ijskoud water toe om er een niet te dikke saus van te maken. Breng dit op smaak met peper en zout.
Smeer de lamshaasjes in met olijfolie en bestrooi ze rondom met de dukkah, peper en zout.
Verhit een scheut olijfolie in een bakpan en bak hierin de lamshaasjes rondom goudbruin aan. Zet het vuur dan op middelhoog en laat ze nog in een paar minuutjes garen.
Haal de lamshaasjes uit de pan en laat eventjes rusten op een snijplank. Snijd ze dan in stukken en serveer ze op de tahinsaus. Leg een of meerdere geroosterde uien ernaast.