Ga terug
+ personen
Deze heerlijke mini cheesecake met pistache en chocolade is geïnspireerd op Viral Dubai Chocolate Pistache Bar. Hij is erg lekker!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 6 uur 22 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 blaadjes gelatine
  • 125 ml slagroom
  • 50 gr poedersuiker
  • 27 0gr verse roomkaas
  • 75 gr pistachepasta*
  • 20 gr gehakte chocola
  • 30 gr pistachenoten
  • 75 gr kadayıf
  • 20 gr roomboter
  • 3 el honing

Instructies
 

  • Vet de binnenkant van de steekringen in met een beetje neutrale olie. Zet elke steekring op een schoteltje of klein bordje.
  • Week de gelatineblaadjes in een pannetje met een klein beetje (4 eetlepels) koud water.
  • Klop de slagroom op met de poedersuiker. Spatel de verse roomkaas voorzichtig door de slagroom. Meng nu de pistachepasta erdoor.
  • Breng het pannetje met de gelatineblaadjes en 1 el water aan de kook tot de gelatine opgelost is. Meng dit door het roommengsel en laat het - net niet - opstijven in de koelkast.
  • Als het roommengsel bijna stijf is, spatel je de gehakte chocolade en pistachenoten erdoor.
  • Lepel dit in de steekringen en zet de cakejes minimaal 6 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Trek de kadayıf los. Verhit een bakpan met de boter en bak hierin de kadayıf goudbruin. Voeg de honing toe en bak dit nog even mee (niet laten aanbranden!) tot knapperig.
  • Schep dit op een bord en laat goed afkoelen (zie foto’s gallery).
  • Serveren: Haal de taartjes uit de vormpjes door de steekringen voorzichtig omhoog te trekken.
  • Vorm van de afgekoelde kadayıf en hoopje en leg dit vlak voor het serveren op de cheesecake. Bestrooi eventueel nog met poedersuiker.