Dorade met tomaatjes uit de oven. Dit is een simpel maar o zo lekker visgerecht met Dorade (zeebrasem). De oven doet het werk voor je.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Mediterraans
- 2 dorades
- 300 gr cherrytomaatjes
- 1 scheut olijfolie
- 1 scheut witte wijn
- 3 tenen knoflook
- ½ rode peper
- peper en zout
- 2 el kappertjes
- 1 handvol peterselie
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Leg de vis in een ovenschaal en schik de tomaatjes eromheen.
Snijd de knoflook in dunne plakken en de rode peper in dunne ringen.
Bestrooi met peper en zout en giet de olijfolie en witte wijn erover. Verdeel de knoflook en rode peper over de vis en tomaatjes.
Zet de ovenschaal in de oven en bak dit ongeveer 30 minuten (afhankelijk van de grootte van de vis). Strooi de kappertjes en peterselie erover en serveer de schaal op tafel.