Dorade met citroen, kappertjes en olijven. Deze hele vis met knapperig velletje is een delicatesse voor de ware visliefhebber.
Bereidingstijd 12 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Italiaans
- 2 dorades (ong. 500 gr)
- 1 el bloem
- Peper en zout
- 3 tenen knoflook
- 5 el extra vierge olijfolie
- 2 el verse oregano
- 1 el kappertjes
- ½ citroen, rasp en sap
- 8 zwarte Kalamata olijven
Dep de dorades droog en bestuif ze met bloem. Bestrooi ze dan met peper en zout.
Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verwarm de olijfolie in een grote bakpan op middelhoog vuur en bak hierin de dorades aan beide kanten goudbruin en gaar in ongeveer 10 minuten.
Doe de knoflook, oregano en kappertjes de laatste minuut bij de vis in de pan en bak dit even mee. Doe dan de citroenrasp en sap en de olijven erbij en laat dit even inkoken.
Schep de vis op een schaal of op borden en lepel alles uit de pan over de vis.
Garneer met een plakjes citroen.