Ga terug
+ servings
Dille citroenboter. Deze kruidenboter is heerlijk bij vis. Kruidenboter zelf maken is helemaal niet moeilijk, probeer het eens.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Barbecue, Sauzen/Dips
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 125 gr roomboter
  • 5 takken dille
  • ½ citroen, rasp ervan
  • 1 el citroensap
  • peper en zout

Instructies
 

  • Laat de boter buiten de koelkast zacht worden.
  • Hak de blaadjes van de dille fijn en meng dit door de boter samen met de citroenrasp en -sap. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vorm de boter met een stuk huishoudfolie of bakpapier tot een rol en draai de uiteinden dicht.
  • Leg in de koelkast tot gebruik, haal het wel 10 minuten van tevoren eruit om iets zachter te laten worden.
  • Je kunt het ook invriezen, daarin blijft het wel een paar maanden goed.