Dille citroenboter. Deze kruidenboter is heerlijk bij vis. Kruidenboter zelf maken is helemaal niet moeilijk, probeer het eens.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Barbecue, Sauzen/Dips
Keuken Frans
- 125 gr roomboter
- 5 takken dille
- ½ citroen, rasp ervan
- 1 el citroensap
- peper en zout
Laat de boter buiten de koelkast zacht worden.
Hak de blaadjes van de dille fijn en meng dit door de boter samen met de citroenrasp en -sap. Breng op smaak met peper en zout.
Vorm de boter met een stuk huishoudfolie of bakpapier tot een rol en draai de uiteinden dicht.
Leg in de koelkast tot gebruik, haal het wel 10 minuten van tevoren eruit om iets zachter te laten worden.
Je kunt het ook invriezen, daarin blijft het wel een paar maanden goed.