De perfecte ribeye steak. Wij zijn gek op ribeye omdat deze steak lekker dooraderd is met een beetje vet, waardoor je een supermalse steak krijgt.
Voorbereidingstijd 2 minuten min
Bereidingstijd 8 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Amerikaans
- 250 gr ribeye steak
- 1 el olie
- 1 tl zeezoutvlokken
- 2 el boter
Haal de ribeye een uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verhit een zware koekenpan op hoog vuur. Doe er een scheutje olie in en laat dit heet worden. Bestrooi de steak met zout en bak het aan een kant in 2 minuten goudbruin.
Draai de steak om met een tang en bak de andere kant ook in 2 minuten goudbruin.
Zet het vuur uit en doe de boter in de pan.
Wentel de steak in de boter en check de kerntemperatuur. Haal de steak uit de pan als dit 50˚C aangeeft. Leg de steak op een snijplank en bedek met aluminiumfolie.
Laat 5 minuten rusten voordat je de steak aansnijdt.
Serveer de steak met de boter uit de pan.