Ga terug
+ servings
De perfecte ribeye steak. Wij zijn gek op ribeye omdat deze steak lekker dooraderd is met een beetje vet, waardoor je een supermalse steak krijgt.
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Barbecue, Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr ribeye steak
  • 1 el olie
  • 1 tl zeezoutvlokken
  • 2 el boter

Instructies
 

  • Haal de ribeye een uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Verhit een zware koekenpan op hoog vuur. Doe er een scheutje olie in en laat dit heet worden. Bestrooi de steak met zout en bak het aan een kant in 2 minuten goudbruin.
  • Draai de steak om met een tang en bak de andere kant ook in 2 minuten goudbruin.
  • Zet het vuur uit en doe de boter in de pan.
  • Wentel de steak in de boter en check de kerntemperatuur. Haal de steak uit de pan als dit 50˚C aangeeft. Leg de steak op een snijplank en bedek met aluminiumfolie.
  • Laat 5 minuten rusten voordat je de steak aansnijdt.
  • Serveer de steak met de boter uit de pan.