Leer hoe je cannoli maakt met dit eenvoudige en heerlijke recept.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
1 dag d
Totale tijd 20 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Italiaans
Speculoos
- speculoos
- 100 gr ricotta
- 75 gr speculoospasta
- 1 el poedersuiker
- evt fijngehakte speculooskoekjes
Pistache
- 100 gr ricotta
- 100 gr pistachepasta
- 1 el poedersuiker
- 2 el gehakte pistachenoten
Karamel
- 100 gr ricotta
- 50 gr dulce de leche
- 1 snuf zeezout
- 1 el poedersuiker
- 2 el hagelslag
Nutella
- 100 gr ricotta
- 100 gr Nutella
- 1 el poedersuiker
- 2 el gehakte hazelnoten
Witte chocolade
- 100 gr witte chocolade
- 50 ml slagroom
- 20 gr gevriesdroogde frambozen
Doe de ricotta in een fijne zeef en laat deze minimaal 6 uur tot maximaal 24 uur uitlekken in de koelkast.
Witte chocolade: hak de witte chocolade fijn en doe dit met de slagroom in een pannetje. Verwarm dit en roer tot de witte chocolade is gesmolten. Laat goed afkoelen en zet dan afgedekt in de koelkast.
Verdeel de ricotta over 4 kommen en meng hier de verschillende soorten pasta door. Maak het zoete door poedersuiker naar smaak toe te voegen.
Schep de mengsels in verschillende spuitzakken en leg in de koelkast om op te stijven.
De vulling kan tot 24 uur van tevoren worden gemaakt.
Klop de witte chocolade-ganache op met een handmixer tot het luchtig en stijf is.
Spatel hierdoor verkruimelde gevriesdroogde frambozen, maar houd wat achter voor garnering. Doe dit ook in een spuitzak.
Spuit voor het serveren de vulling in één uiteinde van de cannoli, vul de schelp tot de helft en spuit dan in het andere uiteinde. Herhaal dit met de overige schelpen.
Zet verschillende schoteltjes klaar met: fijngehakte speculooskoekjes, gehakte pistache, hagelslag, gehakte hazelnoten en verkruimelde gevriesdroogde frambozen.
Doop elk uiteinde van de betreffende cannoli hierin.
Serveer direct.