Ga terug
+ servings
De lekkerste aardappelpartjes. Deze aardappeltjes moet je eens proberen, ze zijn zo lekker. Je bereid ze in de oven en kruid ze met tijm en Parmezaanse kaas
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 aardappelen met schil
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • peper uit de molen
  • 4 takjes tijm, blaadjes ervan
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Was de aardappelen, droog ze af en snijd ze doormidden en deze helften in de lengte in 3 of 4 parten.
  • Doe ze in een grote schaal, besprenkel ze met olijfolie.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed.
  • Verdeel de aardappelpartjes met schilkant naar beneden op een bakplaat voorzien van bakpapier en schuif dit in de oven. Bak ze in ongeveer 35-45 minuten goudbruin en gaar.