Ga terug
+ servings
Daslookpesto. De lente is de perfecte tijd om op zoek te gaan naar de veelzijdige plant daslook, die kan worden verwerkt tot een heerlijke daslookpesto.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Sauzen/Dips
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr noten*
  • 350 gr daslookblaadjes
  • 75 gr geraspte oude kaas**
  • 1 tl citroenrasp
  • 100 ml plantaardige olie
  • 50 ml extra vergine olijfolie

Instructies
 

  • Rooster de noten in een droge koekenpan op middelhoog vuur gedurende 3-4 minuten. Schud de pan zo nu en dan zodat ze gelijkmatig bruin worden.
  • Spoel de daslookblaadjes schoon in een bak met water en laat ze dan uitlekken in een vergiet.
  • Dep ze eventueel nog droog met keukenpapier of slinger ze droog in een slacentrifuge.
  • Hak de blaadjes grof en doe ze in je keukenmachine. Doe de knoflook, noten, geraspte kaas en citroenrasp erbij en pulseer dit fijn.
  • Voeg dan zoveel olie toe tot je een smeuïge pesto hebt. Breng de pesto op smaak met peper en zout en lepel de pesto in een gesteriliseerd weckpotje.