Ga terug
–+ personen
Daslook mayonaise. Het is half maart en de daslook plopt al tevoorschijn in mijn tuin. Ik heb van een hele bos een heerlijke mayonaise gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Sauzen/Dips
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 90 gr daslook
  • 400 ml zonnebloemolie
  • 3 eierdooiers
  • 1 el Dijon mosterd
  • 2 tl citroensap
  • peper en zout

Instructies
 

  • Spoel de daslookblaadjes schoon en slinger ze voorzichtig droog in een slacentrifuge.
  • Snijd ze dan grof en doe ze in een keukenmachine.
  • Hak de blaadjes fijn in de keukenmachine en voeg dan de olie toe tot je een mooie groene olie hebt.
  • Mayonaise maken: Meng de eidooiers in een kom met de mosterd, citroensap en het zout.
  • Giet er druppelsgewijs en al roerend met een garde, de daslookolie toe. Blijf wel goed roeren.
  • Blijf net zo lang kloppen tot er een dikke mooie groene mayonaise ontstaan is.
  • Doe de daslookmayonaise in een pot, sluit deze goed af en zet tot gebruik in de koelkast.