Ga terug
+ servings
Daslook en walnoten pistou. Een heerlijke kruidige saus gemaakt van het bijzondere kruid daslook en walnoten. Lekker op gegrilde vis, vlees of groenten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Sauzen/Dips
Keuken Frans
Porties 608 personen

Ingrediënten
  

  • 1 handvol walnoten
  • 1 bos daslook
  • 70 ml olijfolie
  • ½ citroen, rasp en sap
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Rooster de walnoten even in een koekenpan zonder olie. Laat ze dan afkoelen.
  • Spoel de daslook schoon onder koud water en slinger de blaadjes droog in een slacentrifuge. Snijd het blad wat fijn en doe ze in een keukenmachine.
  • Doe de walnoten bij de daslook in de keukenmachine en hak dit fijn met de pulseerknop.
  • Doe dan de citroenrasp en sap erbij.
  • Laat dan de machine lopen en voeg beetje voor beetje olijfolie toe tot je een dikke pistou hebt. Breng het op smaak met peper en zout.