Ga terug
+ personen
Dan Dan noedels. Deze noedels zijn ontzettend populair in Szechuan China. En zeg je Szechuan, dan zeg pittig eten! Wij zijn er gek op.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Chinees
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 teen knoflook
  • 1 el gember
  • 2 el ingemaakte groente
  • 1 el zonnebloemolie
  • 250 gr varkensgehakt
  • 200 gr noedels
  • 1 lente-ui, in dunne ringetjes
  • 1 el Szechuan pepers
  • 2 lenteuien
  • 2 el sesampasta
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl zwarte azijn
  • 1 el Shoaxing rijstwijn
  • 2 el chili-olie
  • ½ tl 5-spices

Instructies
 

  • Saus: vijzel de Szechuan pepers fijn en snijd de lenteuien in dunne ringen.
  • Meng sesampasta, sojasaus, zwarte azijn, rijstwijn, chili-olie (+ chiliflakes); lenteuien, Szechuan pepers en 5-spices met elkaar in een kommetje.
  • Hak de knoflook en gember fijn en de Atjar eventueel wat fijner.
  • Verhit de olie in een wok of koekenpan op hoog vuur en bak hierin het varkensgehakt rul en goudbruin. Voeg dan de fijngehakte knoflook en gember toe en bak nog even mee.
  • Voeg dan de helft van de saus toe bij het gehakt en bak dat ook nog even mee.
  • Lepel de rest van de saus en de atjar alvast in de diepe borden of kommen.
  • Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep ze uit de pan en verdeel ze met aanhangend vocht over de borden.
  • Schep hierop het gehakt en bestrooi met de lente-ui.
  • Genieten maar!