Ga terug
+ servings
Dadel cacao bliss balls. Deze bliss balls met cashewnoten zijn een van mijn favoriete recepten om snelle, gemakkelijke en handige snacks te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 18 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr cashewnoten
  • 175 gr pitloze Medjoul dadels
  • 50 gr kokosolie
  • 15 gr cacaopoeder
  • 25 gr kokosrasp
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 1 snufje zout
  • 7 gr agavesiroop

Instructies
 

  • Doe de cashewnoten in de keukenmachine en vermaal ze tot een meelachtige substantie. Voeg de dadels toe en meng tot het mengsel begint te klonteren.
  • Als het te droog lijkt, voeg dan beetje bij beetje kokosolie toe.
  • Voeg het cacaopoeder, geraspt kokos, en kaneelpoeder en een snufje zeezout toe en pulseer tot alles gemengd is.
  • Voeg eventueel wat agavesiroop toe als het niet zoet genoeg voor je of als het mengsel te droog lijkt.
  • Rol het mengsel in kleine balletjes. Je kunt de balletjes door extra geraspte kokos of cacaopoeder rollen, maar dat hoeft niet.
  • Doe de balletjes in een afgesloten bakje in de koelkast gedurende 1 uur om op te stijven.