Ga terug
–+ servings
Cumelo en venkelsalade met burrata. Cumelo is een meloensoort uit Italie. De smaak zit een beetje tussen meloen en komkommer in. Lekker fris en knapperig.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 meloen
  • 1 venkel
  • 1 zakje rucola
  • 2 takken verse munt
  • 1 potje zwarte olijven
  • 40 gr gerookte amandelen
  • 2 el citroensap
  • 6 el goede olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de meloen doormidden, lepel de zaadjes eruit en schil de meloen. Snijd nu met een mandoline of dunschiller dunne stroken van de meloen.
  • Snijd de venkel ook in dunne plakken met de mandoline.
  • Leg de rucola op de borden of op een hele grote schaal.
  • Schik hier de venkel en meloen op.
  • Verdeel de muntblaadjes en zwarte olijven over de salade.
  • Hak de noten en bestrooi de salade ermee. Garneer eventueel nog met eetbare bloemen.
  • Maak een dressing van citroensap en olijfolie en breng dit op smaak met peper en zout.
  • Giet de dressing over de salade en serveer direct.