Crispy chili olie. Ik heb een hele simpele zelfgemaakt crispy chili olie-recept voor jullie, boordevol smaak en heerlijk bij heel veel gerechten.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Sauzen/Dips
Keuken Aziatisch
- 4 tenen knoflook
- 2 middelgrote sjalotten
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- 200 ml zonnebloemolie
- 4 tl gedroogde chilivlokken
- 1 tl zeezout
- ½ tl suiker
Hak de knoflook fijn en snipper de sjalotten.
Verwarm de olie in een steelpan op medium tot laag vuur. Doe de knoflook, sjalotten, kaneelstokje en steranijs erbij en voeg zout toe.
Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen op het fornuis tot de ingrediënten goudbruin zijn.
Roer af en toe en houd de pan in de gaten: de sjalotjes en knoflook kunnen namelijk snel verbranden.
Doe de chilivlokken in een hittebestendige kom. Giet de hete olie voorzichtig door een zeef in het chilivlokkenmengsel. De chilivlokken moeten onmiddellijk beginnen te sissen.
Roer voorzichtig zodat de chilivlokken met de olie worden gemengd.
Laat de chili olie volledig afkoelen voordat je deze in de pot giet.
Crispy chili olie is klaar voor gebruik! Laat een nachtje staan zodat de smaken zich nog beter kunnen ontwikkelen. Bewaar de olie gekoeld in een afgesloten pot.