Ga terug
Crispy chili olie. Ik heb een hele simpele zelfgemaakt crispy chili olie-recept voor jullie, boordevol smaak en heerlijk bij heel veel gerechten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Sauzen/Dips
Keuken Aziatisch

Ingrediënten
  

  • 4 tenen knoflook
  • 2 middelgrote sjalotten
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 4 tl gedroogde chilivlokken
  • 1 tl zeezout
  • ½ tl suiker

Instructies
 

  • Hak de knoflook fijn en snipper de sjalotten.
  • Verwarm de olie in een steelpan op medium tot laag vuur. Doe de knoflook, sjalotten, kaneelstokje en steranijs erbij en voeg zout toe.
  • Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen op het fornuis tot de ingrediënten goudbruin zijn.
  • Roer af en toe en houd de pan in de gaten: de sjalotjes en knoflook kunnen namelijk snel verbranden.
  • Doe de chilivlokken in een hittebestendige kom. Giet de hete olie voorzichtig door een zeef in het chilivlokkenmengsel. De chilivlokken moeten onmiddellijk beginnen te sissen.
  • Roer voorzichtig zodat de chilivlokken met de olie worden gemengd.
  • Laat de chili olie volledig afkoelen voordat je deze in de pot giet.
  • Crispy chili olie is klaar voor gebruik! Laat een nachtje staan zodat de smaken zich nog beter kunnen ontwikkelen. Bewaar de olie gekoeld in een afgesloten pot.