Craquelé chocolade fudge koekjes. Heerlijke chocolade koekjes met een knapperige buitenkant en een zachte fudgy binnenkant.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Frans
- 60 gr cacaopoeder, gezeefd
- 15 gr vanillesuiker
- 185 gr rietsuiker
- 60 ml zonnebloemolie
- 2 eieren (L)
- 180 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
- 40 gr poedersuiker
Meng de cacaopoeder met de suikers en de olie. Voeg een ei toe en meng dit door het mengsel en voeg dan het andere ei toe. Meng dit goed door elkaar.
Meng nu de bloem, bakpoeder en zout toe. Kneed alles goed door elkaar en ja je krijgt vieze handen. Als het deeg lekker zacht is, zet het dan afgedekt een uur in de koelkast.
Zet na dit uur de oven aan op 190˚C en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Doe de poedersuiker in een kommetje.
Schep met een eetlepel een beetje deeg eruit en vorm hiervan een balletje. Rol dit door de poedersuiker en leg dan op de bakplaat. Herhaal dit tot het deeg op is.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 10 minuten. Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Ze zullen nu iets harder worden.