Courgetti met gehaktballen in tomatensaus. Courgetti is spaghetti gemaakt van courgette. Maak eens deze lekkere courgetti met gehaktballen in tomatensaus.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Italiaans
- 2 courgettes
- 300 gr kipgehakt (naturel)
- 1/2 volkoren beschuit
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- peper en zout
- olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 tl gedroogde chilivlokken
- 1 blikje tomatenblokjes
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Gehaktballen: Doe het gehakt in een kom en verkruimel de beschuit erboven. Meng het gehakt met de beschuit, kruiden en een beetje peper en zout. Draai er 6 of 9 balletjes van.
Leg de gehaktballen op een ovenplaat (eventueel voorzien van aluminiumfolie of bakpapier) en schuif ze in de oven. Bak de balletjes in ongeveer 12-15 minuten gaar.
Tomatensaus: Snipper de ui en rasp de knoflook. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de uien tot ze zacht maar nog niet verkleurd zijn. Bak dan de knoflook 1 minuut mee.
Voeg de verkruimelde chilivlokken toe aan het uienmengsel en bak even mee. Doe de tomatenblokjes erbij en laat 10 minuten zachtjes inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Maak met de spiraalsnijder spaghetti van de courgettes. Verhit een bakpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de courgetti met een beetje zout in ongeveer 2 minuten.
Haal de gehaktballen uit de oven. Verdeel de courgetti over de borden en leg hierop de gehaktballen. Lepel de saus erover en serveer direct.