Ga terug
+ servings
Courgetteburgers met citroenmayonaise. Weet je niet wat je kunt maken van courgettes? Maak dan deze burgers, weet zeker dat de kids het lekker zullen vinden
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 5 personen

Ingrediënten
  

  • 1 courgette
  • 3 lente-uien
  • ½ groene peper
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g feta
  • 1 klein ei
  • 3-4 el bloem
  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  • 3 takken dille

Erbij

  • 1 potje citroenmayonaise*

Instructies
 

  • Rasp de courgette met een grove rasp. Doe dit in een schone theedoek en knijp het vocht uit de geraspte courgette.
  • Snijd de lente-uien en groene peper in dunne ringen en rasp de knoflook.
  • Verkruimel de feta en kluts het ei.
  • Doe al deze ingrediënten met peper en zout in een kom en meng het met elkaar. Als het te nat lijkt, voeg dan nog wat bloem toe.
  • Verhit op middelhoog vuur een grote antiaanbakpan met een scheutje zonnebloemolie.
  • Lepel hoopjes beslag in de pan, gebruik hiervoor eventueel een steekring.
  • Bak ze aan beide kanten goudbruin en gaar in ongeveer 3 minuten per kant.
  • Schep ze dan uit de pan met een schuimspaan en leg ze op keukenpapier om uit te lekken. Bak nu de volgende pannenkoekjes in de pan tot het beslag op is.
  • Serveer de pannenkoekjes op een groot bord of schaal, bestrooi ze met fijngehakte dille en met de saus apart.