Courgette cake met banaan. Ik wilde al zo lang een cake met courgette erin maken en nu is het er dan eindelijk van gekomen. En ik ga hem nog een keer maken!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 1 kleine courgette (250 gr)
- 3 eieren (L)
- 2 scheppen Whey vanille
- 100 gr Griekse yoghurt
- 70 ml zonnebloemolie
- 80 gr pindakaas
- 2 overrijpe bananen
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 1 el kaneelpoeder
- 35 gr choco drops
Verwarm de oven voor op 175˚C. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
Rasp de courgette (met schil) fijn en knijp het meeste vocht eruit.
Mix in een grote kom de eieren schuimig. Voeg de Whey poeder toe en klop nog een keer op met de mixer.
Doe dan de yoghurt, zonnebloemolie, pindakaas en geprakte bananen erbij en mix alles door elkaar.
Spatel nu bloem, geraspte courgette, zout en kaneelpoeder door het beslag.
Giet dit in een cakeblik en bestrooi met de choco drops.
Zet het cakeblik midden/onder in de warme oven en bak in ongeveer 40-45 minuten gaar.
Check na 40 minuten met een satéprikker of de cake gaar is. Komt deze er droog en schoon uit dan kan je de cake uit de oven halen.
Laat de cake helemaal afkoelen in het cakeblik voordat je het eruit haalt en in plakken snijdt.