Coquilles met kappertjes en citroen. Dit is een feestelijk gerechtje om te bereiden voor een speciaal etentje thuis. Maak het bijvoorbeeld met de Kerstdagen
Voorbereidingstijd 7 minuten min
Bereidingstijd 8 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kerst, Vis, Voorgerechten
Keuken Frans
- 12 coquilles
- peper en zout
- 2 el olijfolie
- 2 el boter
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1 glas witte wijn*
- 1 citroen, rasp en sap
- 2 el kappertjes
- 1 tl Dijonmosterd
- 1 el gehakte bieslook
- 4 citroenschijfjes
Dep de coquilles droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.
Laat ze 10 minuten op kamertemperatuur komen.
Verhit een bakpan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de coquilles aan beide kanten goudbruin in ongeveer 1 minuut per kant.
Voeg de boter toe aan de pan en wentel de coquilles nog even hierin. Haal de coquilles uit de pan en leg ze op een warm bord.
Voeg nu de knoflook toe in de pan en bak dit even (zonder bruin te laten worden). Giet de wijn erbij en breng dit aan de kook.
Doe nu citroenrasp, sap en de kappertjes erbij en laat de saus tot de helft inkoken.
Haal de pan van het vuur en meng de Dijonmosterd erdoor en verwarm de coquilles nog even in de saus.
Proef of de saus voldoende op smaak is. Verdeel de coquilles over de bordjes of schelpjes, lepel de saus erover en bestrooi met de bieslook. Serveer met een schijfje citroen.