Coquilles met bloemkoolpuree en pistou. Maak dit gerecht eens als je een bijzonder etentje thuis wilt geven. Een elegant voorgerecht waar je mee scoort!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Kerst, Kerst 2024, Vis, Voorgerechten
Keuken Italiaans, Nederlands
- 1 kleine bloemkool
- 150 ml room
- peper en zout
- 12 coquilles
- 1 el boter
- 6 el pistou*
Maak eerst de pistou volgens het recept.
Snijd de bloemkool in kleine stukjes en doe dit samen met de room, peper en zout in een kookpan zonder deksel.
Breng het aan de kook, zet het vuur dan lager en laat zo lang koken tot de bloemkool zacht is.
Schep de bloemkool uit de pan in een keukenmachine en pureer net zo lang tot je een mooie gladde puree hebt. Houd de puree warm in een pan.
Dep de coquilles droog en bestrooi ze met zout. Zet een antiaanbakpan met boter op middelhoog vuur en laat deze warm worden.
Bak de coquilles ongeveer 1 minuut per kant (afhankelijk van de dikte) hierin. De coquilles moet net gaar zijn, ze mogen nog een beetje glazig van binnen zijn.
Verdeel de bloemkoolpuree over de borden en leg de coquilles hierop. Lepel de pistou eromheen en garneer eventueel met wat eetbare bloemetjes.