Club sandwich met tempeh. Een heerlijke dubbeldikke sandwich belegd met plakken tempeh in teriyakisaus gebakken en een pittige Sriracha mayonaise.
Voorbereidingstijd 7 minuten min
Bereidingstijd 8 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
- 1 blok (250 gr) tempeh
- zonnebloemolie
- 4 el teriyaki saus
- 8 sneetjes brood
- 1 avocado
- 2 tomaten
- ½ komkommer
- Ingelegde rode ui*
- 2 kropjes baby Romaine
Saus
- 4 el mayonaise
- 1 tl Sriracha
- peper en zout
Snijd de tempeh in dunne plakken. Verhit in een antiaanbakpan een scheut olie en bak hierin de tempeh goudbruin en krokant.
Giet de teriyaki saus erbij en laat de tempeh hierin nog even sudderen. Draai halverwege even om. Rooster ondertussen de boterhammen in de oven.
Maak de saus door de mayonaise met de Sriracha te mengen, breng op smaak met peper en zout.
Snijd de avocado, tomaat en komkommer in dunne plakken.
Smeer de sneetjes brood in met de saus.
Beleg de helft van het brood met wat slablaadjes, tomaat, avocado, tempeh, sla en rode uiringen. Leg de andere geroosterde boterhammen erop en steek er een prikker door.