Ga terug
+ servings
Club sandwich met tempeh. Een heerlijke dubbeldikke sandwich belegd met plakken tempeh in teriyakisaus gebakken en een pittige Sriracha mayonaise.
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 15 minuten
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 blok (250 gr) tempeh
  • zonnebloemolie
  • 4 el teriyaki saus
  • 8 sneetjes brood
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • Ingelegde rode ui*
  • 2 kropjes baby Romaine

Saus

  • 4 el mayonaise
  • 1 tl Sriracha
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de tempeh in dunne plakken. Verhit in een antiaanbakpan een scheut olie en bak hierin de tempeh goudbruin en krokant.
  • Giet de teriyaki saus erbij en laat de tempeh hierin nog even sudderen. Draai halverwege even om. Rooster ondertussen de boterhammen in de oven.
  • Maak de saus door de mayonaise met de Sriracha te mengen, breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de avocado, tomaat en komkommer in dunne plakken.
  • Smeer de sneetjes brood in met de saus.
  • Beleg de helft van het brood met wat slablaadjes, tomaat, avocado, tempeh, sla en rode uiringen. Leg de andere geroosterde boterhammen erop en steek er een prikker door.