Clafoutis met kersen. Het is zomer en de kersen zijn in het seizoen. Geniet ervan zolang het duurt en maak deze heerlijke klassieke Franse taart met kersen.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 55 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Frans
- 500 gr kersen
- klontje boter
Beslag
- 1 vanillestokje
- 75 gr amandelmeel
- 80 gr bloem
- 125 gr kristalsuiker
- 4 eieren (M)
- 200 ml volle melk
- 200 ml slagroom
- poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de kersen schoon, laat ze uitlekken en ontpit ze dan.
Vet de ovenschaal in met de boter en bestrooi dan met 2 eetlepels suiker.
Schraap met een mespunt het merg uit het vanillestokje.
Meng de amandelen met de bloem en de suiker in een kom. Maak een kuiltje in het midden, schenk de eieren erin en klop met een garde glad.
Klop eerst de melk en dan de slagroom erdoor. Voeg de vanille toe.
Schenk het beslag in de ovenschaal en verdeel de kersen erover.
Bak in het midden van de oven in ongeveer 45-55 minuten gaar en goudbruin.
Laat minimaal 20 minuten afkoelen.
Bestrooi de clafoutis met poedersuiker. Serveer lauwwarm met eventueel een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs.