Citroencake met citroenglazuur. De klassieke lemon drizzle cake is een echte Engelse cake, welke geserveerd wordt bij de afternoon tea.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Engels
cakevorm
satéprikker
bakspray
rasp
Cake
- 4 eieren (M)
- 200 gr zonnebloemolie
- 175 gr suiker
- 200 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille-extract
- snuf zout
- 2 citroenen, rasp ervan
Glazuur
- 200 gr poedersuiker
- 2 citroenen, sap ervan
- citroenzeste als decoratie
Verwarm de oven voor op 170°C. Vet het cakeblik in met olie of bakspray.
Klop de eieren, met de olie en suiker met een mixer luchtig tot het een mooie dikke emulsie in ongeveer 5 minuten.
Spatel de bloem met het bakpoeder, het zout en de citroenrasp erdoor tot het goed gemengd is. Doe het beslag in de cakevorm.
Bak de cake in ongeveer 30-35 minuten gaar. Haal de cake uit de oven en laat het 10 minuten staan voordat je deze stort om een groot bord.
Doe de poedersuiker in een kom en meng deze met zoveel citroensap tot je een mooi glazuur hebt. Lepel dit over de afgekoelde cake en decoreer eventueel met citroenrasp.