Citroen kokosmuffins. Deze heerlijke muffins zijn eigenlijk niet gemaakt met citroen, maar van de rasp van een citrusvrucht de Buddha hand.
Voorbereidingstijd 7 minuten min
Bereidingstijd 18 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
muffin bakvorm
papieren muffinvormpjes
- 2 eieren (L)
- 135 gr suiker
- 180 ml yoghurt
- 85 gr kokosolie, gesmolten
- 175 gr zelfrijzend bakmeel
- 50 gr geraspte kokos
- 1 tl vanille extract
- 1 tl bakpoeder
- 2 el citroenrasp*
Zet de oven aan op 175 °C.
Doe de papieren muffinvormpjes in een muffinbakblik.
Klop in een kom (met een mixer) de eieren met de suiker luchtig op. Meng de yoghurt en de kokosolie hierdoor.
Spatel dan de bloem, geraspte kokos, vanille extract, bakpoeder en citroenrasp door het mengsel.
Lepel het beslag in de muffinvormpjes, vul ze tot driekwart. Zet het bakblik in de hete oven en bak ze ongeveer 17-20 minuten.
Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar en kan je ze uit de oven halen.