Deze wraps gaan helemaal viral in de USA en ik moest ze natuurlijk ook proberen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Amerikaans
Kip
- 2 kipdijfilets
- peper en zout
- 3 el olijfolie
Wrap
- 75 gr spekreepjes
- 2 grote tortilla’s
- 1 krop baby Romaine
- 2 gekookte eieren
- 4 el Caesardressing*
- geraspte Parmezaanse kaas
Spekjes: Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur tot de olie heet is.
Voeg de spekreepjes toe en bak ze 2 tot 4 minuten, afhankelijk van hoe knapperig je ze wilt hebben. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Kip: Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met zout en peper.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipdijfilets toe.
Bak elke kant 5-7 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
Snijd de kip vervolgens in dunne reepjes.
Salade: Spoel de romaine sla af, droog hem af en snijd dit fijn.
Leg de sla, plakjes kip, gebakken spek, gekookte eieren Caesardressing en versgeraspte Parmezaanse kaas op een grote snijplank.
Gebruik een groot mes om alles fijn te hakken en te mengen totdat het goed gemengd is.
Leg de wraps op een plat oppervlak en verdeel het salademengsel in het midden.
Vouw de zijkanten naar binnen en rol de tortilla strak op tot een wrap.
Om de wrap te roosteren, verhit je een schone koekenpan op middelhoog vuur en doe je er een klein scheutje olijfolie in of spuit je er wat bakspray op.
Leg de wrap met de naad naar beneden in de pan. Bak 1-2 minuten aan elke kant, druk zachtjes aan met een spatel, tot de tortilla goudbruin en knapperig is.
Serveer direct en genieten maar!