Chocoladetaartje met stoofpeertjes. Ik had heel veel stoofpeertjes gemaakt. Wat kan je er nog meer mee doen....een lekkere taart ermee maken!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
- 3 eieren
- 150 gr (riet) suiker
- 150 gr kokosolie, gesmolten
- 150 gr amandelmeel
- 50 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 el cacaopoeder
- 2 el chocoladestukjes
- 4 stoofpeertjes*
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de stoofpeertjes doormidden en verwijder het klokhuis.
Meng de eieren en de suiker in een mengkom met een mixer tot een licht en romig geheel te kloppen. Voeg dan kokosolie toe en mix goed door.
Mix vervolgens het amandelmeel, bakmeel en cacaopoeder erdoor.
Giet het beslag over de taartbodem. Leg hierop de peertjes, met de snijkant naar beneden en strooi er wat chocoladestukjes over.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in ongeveer 25-30 minuten tot het deeg goudbruin is.
Controleer met een satéprikker of de taart gaar is, komt hij er droog en schoon uit dan is de taart klaar.
Laat de taart tenminste 10 minuten afkoelen. Serveer warm met een bolletje ijs of koud met een dot slagroom.