Chocoladetaart met dadels en halva. Een heerlijke taart voor een speciale gelegenheid. Je moet er wel even de tijd voor nemen, maar dan heb je ook wat.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Midden Oosten
- 6 eiwitten
- 225 gr rietsuiker
- 1 snufje zout
- 125 gr amandelmeel
- 250 gr halva, in stukjes
- 250 gr dadels, gehakt
- 1 sinaasappel, rasp en sap ervan
- 125 gr chocolade puur, fijn gehakt
- 100 ml (slag)room
- 1 tl oranjebloesemwater
- 150 gr chocolade puur, gehakt
- 3 sesamkoekjes, fijngehakt
- 75 gr granaatappelpitten
- 10 muntblaadjes
Verwarm de oven voor op 170˚C. Bekleed een ronde bakvorm van 24 cm met bakpapier en vet deze in.
Klopt met een mixer de eiwitten stijf, voeg dan al kloppend beetje bij beetje de suiker toe. klopt ongeveer 4 minuten tot het eiwit goed stijf is.
Vouw dan met een spatel voorzichtig zout, amandelmeel, halva, dadels, sinaasappelrasp en fijngehakte chocolade er doorheen. Lepel het mengsel in de bakvorm en zet deze in de oven.
Bak de taart ongeveer een uur, check na 55 minuten met een satéprikker of de taart gaar is.
Als de satéprikker er droog uitkomt kan je de taart uit de oven halen.
Prik met de satéprikker gaatjes in de warme taart en giet hier voorzichtig het sinaasappelsap in. Laat afkoelen.
Als de taart afgekoeld is verwarm je de room en oranjebloesemwater met de chocolade tot de chocolade gesmolten is.
Giet dit over de taart heen en verdeel de chocolade ganache gelijkmatig over de taart.
Als dit is afgekoeld versier je de taart met de gehakte sesamkoekjes, granaatappelpitten en muntblaadjes.