Ga terug
–+ personen
Chocolade vogelnestjes met dragee eitjes. Toch maar weer een paar heerlijke Paasrecepten gemaakt met de kleinkinderen. Maak jij deze ook?
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr melkchocolade
  • 65 gr gepofte rijst
  • dragee paaseitjes

Instructies
 

  • Tempereer* de chocolade zoals hierboven beschreven.
  • Als de chocolade helemaal gesmolten is meng je de gepofte rijst erdoor.
  • Lepel dit mengsel in de muffin bakvorm en druk het goed plat aan. Laat het afkoelen en zet het dan een uurtje in de koelkast om op te stijven.
  • Als de chocolade hard is, tik je de vogelnestjes eruit. Als dit niet goed lukt, houd de onderkant van het bakblik dan 1 seconde onder de hete kraan.
  • Leg de vogelnestjes op een bord en verdeel de eitjes erin.
  • Vrolijk Pasen!