Chocolade fudge met kersen en amandelen. Heerlijke zachte chocolade fudge gevuld met gedroogde kersen geweekt in Amaretto. Dit wil je proeven!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 15 minuten min
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 100 gr gedroogde kersen
- 50 ml Amaretto
- 100 gr amandelen
- 400 gr pure chocolade
- 1 blikje gecondenseerde melk
Doe de kersen in een jampotje en schenk daar de Amaretto bij, schud het even goed door elkaar. Laat dit minimaal een uur trekken. Hak de amandelen in kleine stukjes.
Bekleed een vierkante bakvorm van 22 cm met bakpapier
Hak de chocolade in kleine stukjes.
Verwarm de gecondenseerde melk in een grote pan op heel laag vuur. Als dit goed warm is laat je hierin de chocoladestukjes smelten.
Als de chocolade gesmolten is, meng dan de kersen met de drank en de gehakte amandelen erdoor.
Giet het mengsel in de bakvorm en laat dit afkoelen voordat je het in de koelkast zet. Laat het daar minimaal 2 uur opstijven.
Snijd de chocolade met een warm mes in 36 stukjes.
Bewaar de fudge in de koelkast.