Ga terug
–+ personen
Chocolade fudge met kersen en amandelen. Heerlijke zachte chocolade fudge gevuld met gedroogde kersen geweekt in Amaretto. Dit wil je proeven!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 36 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr gedroogde kersen
  • 50 ml Amaretto
  • 100 gr amandelen
  • 400 gr pure chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk

Instructies
 

  • Doe de kersen in een jampotje en schenk daar de Amaretto bij, schud het even goed door elkaar. Laat dit minimaal een uur trekken. Hak de amandelen in kleine stukjes.
  • Bekleed een vierkante bakvorm van 22 cm met bakpapier
  • Hak de chocolade in kleine stukjes.
  • Verwarm de gecondenseerde melk in een grote pan op heel laag vuur. Als dit goed warm is laat je hierin de chocoladestukjes smelten.
  • Als de chocolade gesmolten is, meng dan de kersen met de drank en de gehakte amandelen erdoor.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en laat dit afkoelen voordat je het in de koelkast zet. Laat het daar minimaal 2 uur opstijven.
  • Snijd de chocolade met een warm mes in 36 stukjes.
  • Bewaar de fudge in de koelkast.