Ga terug
+ servings
Chocolade dadel kerstboom. Dit combineert de verwennerij van een klassieke candybar met de gezonde goedheid van natuurlijke ingrediënten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 1 uur 12 minuten
Gang Hapjes, Kerst, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr Medjoul dadels, ontpit
  • 3 el pindakaas
  • 150 gr pure chocolade, gesmolten
  • snufje zeezoutvlokken
  • 1-2 el kerst sprinkles

Instructies
 

  • Teken een kerstboom op een vel bakpapier. Draai het om en leg het op een snijplank of bakplaat.
  • Leg de dadels met de open kant naar boven op bakpapier, binnen de lijntjes van de getekende kerstboom.
  • Gebruik je handen of een kopje (met bakspray) om ze zo dicht mogelijk bij elkaar op de bakplaat te drukken.
  • Verdeel de pindakaas erover. Lepel de gesmolten chocolade erover en gebruik een spatel om het gelijkmatig te verdelen. Bestrooi eventueel met zout.
  • Strooi nu de kerst sprinkles erover en leg het minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.
  • Wanneer de chocolade is gestold, snijd je het in stukken. Bewaar in de koelkast voor het beste resultaat.