Chocolade dadel kerstboom. Dit combineert de verwennerij van een klassieke candybar met de gezonde goedheid van natuurlijke ingrediënten.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 2 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 12 minuten min
Gang Hapjes, Kerst, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 250 gr Medjoul dadels, ontpit
- 3 el pindakaas
- 150 gr pure chocolade, gesmolten
- snufje zeezoutvlokken
- 1-2 el kerst sprinkles
Teken een kerstboom op een vel bakpapier. Draai het om en leg het op een snijplank of bakplaat.
Leg de dadels met de open kant naar boven op bakpapier, binnen de lijntjes van de getekende kerstboom.
Gebruik je handen of een kopje (met bakspray) om ze zo dicht mogelijk bij elkaar op de bakplaat te drukken.
Verdeel de pindakaas erover. Lepel de gesmolten chocolade erover en gebruik een spatel om het gelijkmatig te verdelen. Bestrooi eventueel met zout.
Strooi nu de kerst sprinkles erover en leg het minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.
Wanneer de chocolade is gestold, snijd je het in stukken. Bewaar in de koelkast voor het beste resultaat.