Ga terug
Chocolade brownies met pompoen. Lekker smeuïg en fudgy. Amerikaanse zoeternij. Het wordt daar bij de koffie gegeten of warm met een bol vanille-ijs.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans

Ingrediënten
  

  • 220 gr pure chocolade
  • 240 gr roomboter
  • 30 gr chocodrops
  • 3 eieren (L)
  • 200 gr rietsuiker
  • 1 staafje oploskoffie mocca
  • 1 el vanille extract
  • 85 gr bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 350 gr pompoenpuree*
  • 3 eieren (L)
  • 120 ml room
  • 60 gr l.bruine basterdsuiker
  • 2 el koekkruiden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 ̊C en bekleed een vierkant bakblik van 24 centimeter met
  • bakpapier.
  • Hak de pure chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Doe dit samen in een glazen kom
  • en zet deze boven een pannetje met heet water. Laat dit au-bain-marie smelten.
  • Mix de pompoenpuree met de eieren, room, basterdsuiker en koekkruiden.
  • Klop ondertussen de eieren luchtig met rietsuiker en vanille in 2-3 minuten.
  • Giet beetje bij beetje de gesmolten chocolade en boter erbij en roer dit erdoorheen.
  • Zeef dan de bloem en oploskoffie erboven en spatel dit door het mengsel. Giet hiervan 2/3 deel
  • het in het bakblik, hierop gaat het pompoenmengsel en dan de rest van het chocolademengsel.
  • Roer er met een lepel door zodat een marmereffect ontstaat. Leg een vel aluminiumfolie op het
  • bakblik en schuif het in de oven.
  • Bak het in ongeveer 45-55 minuten in de oven. Check tussendoor met een satirieker of de cake
  • gaar is (het mag wel een beetje smeuïg zijn van binnen).
  • Haal het blik uit de oven, laat helemaal afkoelen voordat je het in stukken snijdt.
  • Je kunt de brownies goed ingepakt 3-4 dagen bewaren (in de koelkast).