Chocolade brownies met pompoen. Lekker smeuïg en fudgy. Amerikaanse zoeternij. Het wordt daar bij de koffie gegeten of warm met een bol vanille-ijs.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 220 gr pure chocolade
- 240 gr roomboter
- 30 gr chocodrops
- 3 eieren (L)
- 200 gr rietsuiker
- 1 staafje oploskoffie mocca
- 1 el vanille extract
- 85 gr bloem
- 1 el bakpoeder
- 1 snufje zout
- 350 gr pompoenpuree*
- 3 eieren (L)
- 120 ml room
- 60 gr l.bruine basterdsuiker
- 2 el koekkruiden
Verwarm de oven voor op 170 ̊C en bekleed een vierkant bakblik van 24 centimeter met
bakpapier.
Hak de pure chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Doe dit samen in een glazen kom
en zet deze boven een pannetje met heet water. Laat dit au-bain-marie smelten.
Mix de pompoenpuree met de eieren, room, basterdsuiker en koekkruiden.
Klop ondertussen de eieren luchtig met rietsuiker en vanille in 2-3 minuten.
Giet beetje bij beetje de gesmolten chocolade en boter erbij en roer dit erdoorheen.
Zeef dan de bloem en oploskoffie erboven en spatel dit door het mengsel. Giet hiervan 2/3 deel
het in het bakblik, hierop gaat het pompoenmengsel en dan de rest van het chocolademengsel.
Roer er met een lepel door zodat een marmereffect ontstaat. Leg een vel aluminiumfolie op het
bakblik en schuif het in de oven.
Bak het in ongeveer 45-55 minuten in de oven. Check tussendoor met een satirieker of de cake
gaar is (het mag wel een beetje smeuïg zijn van binnen).
Haal het blik uit de oven, laat helemaal afkoelen voordat je het in stukken snijdt.
Je kunt de brownies goed ingepakt 3-4 dagen bewaren (in de koelkast).