Chocolade brownie pudding. Is het een brownie, is het een pudding of is het een cake? Het is een zalige chocolade brownie pudding!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Amerikaans
- 130 gr bloem
- 30 gr cacaopoeder
- ½ zakje bakpoeder
- 1 snuf zout
- 2 eieren (L)
- 200 gr rietsuiker
- 120 ml melk
- 85 gr roomboter, zacht
- 1 zakje vanillesuiker
- 75 gr hazelnoten, gehakt
- 135 gr bruine basterdsuiker
- 30 gr cacaopoeder
- 300 ml kokend water
Verwarm de oven voor op 175˚C en vet een ovenschaal in met boter of olie.
Zeef boven een grote kom de bloem, 30 gr cacaopoeder, bakpoeder en zout.
Mix in een andere kom de eieren met de rietsuiker luchtig op. Klop de melk, zachte boter en vanillesuiker erdoor.
Voeg het bloemmengsel toe en spatel dit door het eimengsel. Spatel als laatste de gehakte noten erdoor.
Giet het beslag in de ovenschaal. Meng nu de basterdsuiker, cacaopoeder met het hete water en giet dit over het beslag in de ovenschaal.
Zet de schaal voorzichtig in de oven en bak de cake in 35-40 minuten gaar. Check met een satirieker of deze er droog uitkomt.
Haal de pudding uit de oven en serveer direct. Lekker met een bol ijs of een dot slagroom.