Ga terug
–+ servings
Choco haver pindarepen. Deze repen zijn een iets gezondere versie van de repen die in de winkel liggen. Dus voor de lekkere trek deze dus maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 4 uur 15 minuten
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 230 gr pindakaas met stukjes noot
  • 170 gr vaste honing
  • 100 gr kokosolie
  • 250 gr haver (rolled oats)
  • 110 gr gezouten pinda's, gehakt
  • 200 gr pure chocoladereep

Instructies
 

  • Bekleed een vierkante bakvorm (22 cm) met bakpapier.
  • Verwarm in een middelgrote pan de pindakaas, honing en kokosolie tot alles gesmolten is. Roer goed door. Haal de pan van het vuur en meng de haver en pinda's erdoor.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en druk goed aan. Laat het afkoelen en zet dan afgedekt in de koelkast om op te stijven.
  • Hak de chocoladereep in kleine stukjes. Smelt de helft van de chocolade au-bain-marie.
  • Als de chocolade helemaal gesmolten is dan haal je de schaal van het vuur en smelt je de overige chocolade erdoor. Giet dit op het mengsel in het bakblik.
  • Laat weer afkoelen en zet dan in de koelkast om op te stijven.
  • Snijd het in repen. Bewaar de repen ingepakt in het bakpapier in een afgesloten bak in de koelkast.