Choco haver pindarepen. Deze repen zijn een iets gezondere versie van de repen die in de winkel liggen. Dus voor de lekkere trek deze dus maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 15 minuten min
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 230 gr pindakaas met stukjes noot
- 170 gr vaste honing
- 100 gr kokosolie
- 250 gr haver (rolled oats)
- 110 gr gezouten pinda's, gehakt
- 200 gr pure chocoladereep
Bekleed een vierkante bakvorm (22 cm) met bakpapier.
Verwarm in een middelgrote pan de pindakaas, honing en kokosolie tot alles gesmolten is. Roer goed door. Haal de pan van het vuur en meng de haver en pinda's erdoor.
Giet het mengsel in de bakvorm en druk goed aan. Laat het afkoelen en zet dan afgedekt in de koelkast om op te stijven.
Hak de chocoladereep in kleine stukjes. Smelt de helft van de chocolade au-bain-marie.
Als de chocolade helemaal gesmolten is dan haal je de schaal van het vuur en smelt je de overige chocolade erdoor. Giet dit op het mengsel in het bakblik.
Laat weer afkoelen en zet dan in de koelkast om op te stijven.
Snijd het in repen. Bewaar de repen ingepakt in het bakpapier in een afgesloten bak in de koelkast.