Chipotle kerrieboter met gedroogde abrikozen. Deze Deze kruidenboter is heerlijk bij geroosterd vlees of op stokbrood bij de bbq.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 5 minuten min
Gang Barbecue, Sauzen/Dips
Keuken Mexicaans
- 250 gr roomboter
- 1 tl chipotle pepervlokken
- 1 tl kerriepoeder
- 10 zachte gedroogde abrikozen
- 1 limoen, rasp ervan
- 1 teentje knoflook, geraspt
- zout
Laat de boter buiten de koelkast zacht worden.
Week de chipotle in een klein beetje warm water.
Hak de gedroogde abrikozen fijn en meng dit door de boter samen met de chipotle (zonder het vocht), kerriepoeder, citroenrasp en knoflook. Breng op smaak met zout.
Leg de kruidenboter op een stuk huishoudfolie en rol het mooi op. Laat opstijven in de koelkast.