Ga terug
–+ servings
Chipotle kerrieboter met gedroogde abrikozen. Deze Deze kruidenboter is heerlijk bij geroosterd vlees of op stokbrood bij de bbq.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Barbecue, Sauzen/Dips
Keuken Mexicaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr roomboter
  • 1 tl chipotle pepervlokken
  • 1 tl kerriepoeder
  • 10 zachte gedroogde abrikozen
  • 1 limoen, rasp ervan
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • zout

Instructies
 

  • Laat de boter buiten de koelkast zacht worden.
  • Week de chipotle in een klein beetje warm water.
  • Hak de gedroogde abrikozen fijn en meng dit door de boter samen met de chipotle (zonder het vocht), kerriepoeder, citroenrasp en knoflook. Breng op smaak met zout.
  • Leg de kruidenboter op een stuk huishoudfolie en rol het mooi op. Laat opstijven in de koelkast.