Chioggia bietjes en nectarine carpaccio. Die prachtige chioggia bietjes zijn rauw het mooist. Maak er een heerlijke carpaccio van met zoete nectarines.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Lunch, Salades, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 3 chioggia bietjes
- 2 nectarines
- ½ ingemaakte rode ui*
- 1 handvol rucola sla
Dressing
- 3 el olijfolie
- 2 el frambozenazijn
- ¼ tl rozemarijnzout**
- peper
Voor deze salade heb je 2 rauwe chioggia bietjes en 2 gepofte chioggia bietjes nodig. Hoe je de bietjes kunt poffen in de oven, lees je hierboven.
Snijd met een mandoline de bietjes en nectarines in hele dunne plakken.
Verdeel dit over twee borden of een grote schaal.
Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor te mengen in een jampotje.
Giet dit over de carpaccio.
Garneer de salade met rucola sla.