Ga terug
+ servings
Chioggia bietjes en nectarine carpaccio. Die prachtige chioggia bietjes zijn rauw het mooist. Maak er een heerlijke carpaccio van met zoete nectarines.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch, Salades, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 chioggia bietjes
  • 2 nectarines
  • ½ ingemaakte rode ui*
  • 1 handvol rucola sla

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 2 el frambozenazijn
  • ¼ tl rozemarijnzout**
  • peper

Instructies
 

  • Voor deze salade heb je 2 rauwe chioggia bietjes en 2 gepofte chioggia bietjes nodig. Hoe je de bietjes kunt poffen in de oven, lees je hierboven.
  • Snijd met een mandoline de bietjes en nectarines in hele dunne plakken.
  • Verdeel dit over twee borden of een grote schaal.
  • Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor te mengen in een jampotje.
  • Giet dit over de carpaccio.
  • Garneer de salade met rucola sla.