Chioggia biet salade met raapstelen. In deze salade komen de prachtige kleuren van de chioggia biet heel goed tot zijn recht.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Bijgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
- 1 klein bosje raapstelen
- 3 gekleurde bietjes*
- 2 (bloed)sinaasappels
- ½ rode ui
- 16 zwarte olijven
- 1 handje pijnboompitten
Dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- 1 tl mosterd
- peper en zout
Verwijder de stelen, was de raapstelen en laat ze uitlekken in een vergiet.
Schil de bieten en snijd ze (met een mandoline) in hele dunne plakken.
Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af.
Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af.
Snijd dan in dunne plakken (vang het sap op en gebruik dit ook voor de dressing).
Snijd de rode ui in dunne ringen, ontpit de olijven en snijd ze in plakjes.
Doe de ingrediënten voor de dressing alsmede overgebleven sinaasappelsap in een jampotje en schud dit goed.
Leg de raapsteelblaadjes op een mooi bord en verdeel hierover de bietjes, sinaasappelplakjes, rode ui en olijven.
Strooi de pijnboompitten erover en giet de dressing erover.