Chinese mie met shiitake. Ik vind de mie bij mijn Chinees altijd zo lekker en nu heb ik zijn geheime en oh zo lekker recept gekregen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Chinees
- 250 gr wok noodles
- 2 el sesamolie
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 rode peper
- 2 cm gember
- 300 gr shiitake
- 3 el sojasaus
- 1 el Chinese 5-spices
- zonnebloemolie
- 15 gr koriander
- 2 lente-uien
Snijd de ui in dunne ringen, hak de knoflook en rode peper fijn en rasp de gember.
Borstel de shiitake schoon en snijd ze in hele dunne repen.
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking, giet ze dan af.
Giet wat sesamolie over de noedels en meng dit erdoor.
Zet een grote wokpan op hoog vuur en bak hierin de uiringen met de knoflook, rode peper en gember. Voeg dan de shiitake toe en roerbak dit nog even mee.
Doe de sojasaus en 5-spices kruiden erbij en meng dit erdoor. Doe als laatste de gekookte noedels erbij en roer dit door de groenten.
Hak de koriander fijn en snijd de lente-ui in dunne ringen en garneer hiermee de roergebakken noedels.