Ga terug
–+ servings
Chinese gemarmerde eieren. Maak deze prachtige eieren voor de Paasdagen. Ze zijn helemaal niet moeilijk te maken en staan geweldig op de brunchtafel.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 3 uur 35 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Chinees
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 6 eieren
  • 2 Lapsang souchong theezakjes
  • 150 ml sojasaus
  • 1 steranijs
  • 1 el Sechuan peperkorrels
  • 2 el mayonaise
  • 1 el sojasaus

Instructies
 

  • Breng de eieren in een pan met ruim water aan de kook en laat drie minuten koken. Draai dan het vuur uit en schep de eieren uit het water met een schuimspaan.
  • Doe ze in een bak met koud water. Tik dan met een theelepeltje de schaal rondom in zodat er barstjes ontstaan.
  • Doe de theezakjes in het hete water waarin de eieren gekookt hebben, samen met de sojasaus, steranijs en Sechuan peperkorrels. Breng dit aan de kook.
  • Leg de eieren in de pan en laat nog ongeveer een half uurtje op laag vuur sudderen. Zet dan het vuur uit en laat de eieren minimaal nog twee uur in de pan met het water liggen.
  • Pel de eieren dan en serveer ze heel met een dipsaus van mayonaise gemengd met sojasaus.