Chalupas met pulled kip. Maak een Mexicaans feestje op jouw dinertafel door deze chalupas te serveren met allerlei lekkere hapjes erbij.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Mexicaans
Rode salsa
- 4 tomaten
- 1 rode ui
- 1/2 rode peper
- 2 knoflookteentjes
- 1/2 tl chilivlokken
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 4 takken koriander
- 1/2 limoen, sap ervan
- peper en zout
Chalupas
- 1 pak grote flour tortilla's
- 50 ml zonnebloemolie
- 300 gr pulled kip*
- 50 gr feta, verkruimeld
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 15 gr koriander, gehakt
- 1 limoen, in parten
Maak eerst de rode salsa: zet een grillpan op hoog vuur. Snijd de tomaten en rode ui in kwarten. Rooster de tomaten, ui, rode peper en knoflooktenen in de hete grillpan.
Bestrooi met peper en een beetje olijfolie en laat ongeveer 10 minuten grillen tot alles goed geblakerd is. Haal het dan uit de pan en laat iets afkoelen.
Doe de gegrilde groenten dan in een blender of keukenmachine samen met overige ingrediënten voor deze salsa. Voeg eventueel een scheut water toe en mix tot een gladde saus.
Haal ondertussen de pulled kip uit de oven en trek het vlees met twee vorken uit elkaar.
Druk met een kookring (10 cm doorsnee) kleine rondjes uit de tortilla's. Verhit een pan met zonnebloemolie en bak hierin de kleine tortilla's aan beide kanten goudbruin en krokant. Haal ze eruit met een spatel en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Lepel wat rode salsa op de tortilla en verdeel de pulled kip erover. Verkruimel er wat feta boven en garneer met wat gehakte koriander en rode uiringen.