Ga terug
–+ servings
Chai coffee mocktail. Een heerlijke en speciale koffie als afsluiter van een etentje. Koffie met de smaken van chai en een lekkere dot slagroom erop.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Dranken/Smoothies, Drankjes, Kerst, Nagerechten
Keuken Indiaas
Porties 1 personen

Ingrediënten
  

Siroop

  • 1 el chai kruiden*
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 70 ml agavesiroop

Mocktail

  • 1 espresso
  • 2 el chai siroop
  • 200 ml slagroom
  • 3 zakje vanillesuiker

Instructies
 

  • Maak eerst de chai siroop: Doe de chai kruidenmix, vanillesuiker, agavesiroop en 250 ml water in een pannetje en breng dit aan de kook.
  • Laat dit ongeveer 15 minuten inkoken tot een siroop.
  • Giet de siroop dan door een zeef, doe het in een flesje en laat het afkoelen.
  • De siroop blijft enkele weken goed in de koelkast.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig (is net niet stijf).
  • Mocktail: zet per mocktail 1 sterke kop espresso** en verwarm ondertussen de chai siroop.
  • Schenk de koffie en siroop in een mooi (cocktail) glas en lepel daar de dun geslagen room op.