Chai coffee mocktail. Een heerlijke en speciale koffie als afsluiter van een etentje. Koffie met de smaken van chai en een lekkere dot slagroom erop.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Dranken/Smoothies, Drankjes, Kerst, Nagerechten
Keuken Indiaas
Siroop
- 1 el chai kruiden*
- 1 zakje vanillesuiker
- 70 ml agavesiroop
Mocktail
- 1 espresso
- 2 el chai siroop
- 200 ml slagroom
- 3 zakje vanillesuiker
Maak eerst de chai siroop: Doe de chai kruidenmix, vanillesuiker, agavesiroop en 250 ml water in een pannetje en breng dit aan de kook.
Laat dit ongeveer 15 minuten inkoken tot een siroop.
Giet de siroop dan door een zeef, doe het in een flesje en laat het afkoelen.
De siroop blijft enkele weken goed in de koelkast.
Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig (is net niet stijf).
Mocktail: zet per mocktail 1 sterke kop espresso** en verwarm ondertussen de chai siroop.
Schenk de koffie en siroop in een mooi (cocktail) glas en lepel daar de dun geslagen room op.