Chai chocoladetruffels. Deze truffels zijn helemaal niet moeilijk om ze te bereiden, dus probeer het eens......ze zijn te lekker.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 3 uur uur 20 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Frans
- 150 ml slagroom
- 3 tl chai kruidenmix*
- 1 snufje zout
- 400 gr melkchocolade
- 5 el cacaopoeder
- 1 el chaikruiden
Hak of snijd de chocolade in kleine stukjes.
Breng de room met de kruiden en snufje zout in een pannetje tot aan het kookpunt.
Haal de pan van het vuur en voeg de chocoladestukjes toe en roer totdat de chocolade gesmolten en het mengsel glad is.
Giet dit in een platte schaal en laat afkoelen, zet het dan minimaal 3 uur (of de hele nacht) in de koelkast.
Meng op een bord de cacaopoeder met met de chaikruiden.
Schep met een lepeltje wat chocolade uit de schaal en vorm dit met je handen tot een balletje.
Rol het balletje dan gelijk door de cacaopoeder en gebruik 2 vorken om de balletjes op een bord te leggen.
Zet je de truffels weer in de koelkast om goed hard te worden. Haal ze vlak voor het serveren er weer uit.
Ben je meer een liefhebber van pure chocolade, gebruik dan 400 gram pure chocolade en 200 ml slagroom.