Ga terug
Chai chocoladetruffels. Deze truffels zijn helemaal niet moeilijk om ze te bereiden, dus probeer het eens......ze zijn te lekker.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Frans

Ingrediƫnten
  

  • 150 ml slagroom
  • 3 tl chai kruidenmix*
  • 1 snufje zout
  • 400 gr melkchocolade
  • 5 el cacaopoeder
  • 1 el chaikruiden

Instructies
 

  • Hak of snijd de chocolade in kleine stukjes.
  • Breng de room met de kruiden en snufje zout in een pannetje tot aan het kookpunt.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de chocoladestukjes toe en roer totdat de chocolade gesmolten en het mengsel glad is.
  • Giet dit in een platte schaal en laat afkoelen, zet het dan minimaal 3 uur (of de hele nacht) in de koelkast.
  • Meng op een bord de cacaopoeder met met de chaikruiden.
  • Schep met een lepeltje wat chocolade uit de schaal en vorm dit met je handen tot een balletje.
  • Rol het balletje dan gelijk door de cacaopoeder en gebruik 2 vorken om de balletjes op een bord te leggen.
  • Zet je de truffels weer in de koelkast om goed hard te worden. Haal ze vlak voor het serveren er weer uit.
  • Ben je meer een liefhebber van pure chocolade, gebruik dan 400 gram pure chocolade en 200 ml slagroom.