Cashewnoten abrikozen chocoladetruffels. Een soort van verantwoorde snack voor de lekkere trek met rauwe cashewnoten en gedroogde abrikozen.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
- 180 gram rauwe cashewnoten
- 180 gram gedroogde abrikozen (zachte)
- 200 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
- kokosrasp
Rooster de cashewnoten ongeveer 2 minuten in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen.
Doe de cashewnoten in keukenmachine en hakt ze (pulserend) fijn. Voeg dan de abrikozen toe en mix het tot een geheel.
Draai van een halve eetlepel dit mengsel ongeveer 22 balletjes.
Leg de balletjes op een platte schaal en zet ze afgedekt een half uurtje in de vriezer.
Als de balletjes bevroren zijn smelt je 2/3 deel van de chocolade au-bain-marie, als de chocola gesmolten is haal je het van het vuur en smelt daarin de rest van de chocola.
Dip elk balletje in de chocolade, gebruik hiervoor een vork waarop je het balletje legt.
Leg de balletjes op keukenpapier en bestrooi ze met een beetje kokosrasp.
Zet ze dan afgedekt in de koelkast.