Carrot cake met roomkaas topping. Ik heb een heerlijke carrot cake gemaakt voor de verjaardag van mijn man. En nu vind je hier het recept ervan.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 3 eieren (L)
- 250 gr l.bruine basterdsuiker
- 1 snuf zout
- 175 ml zonnebloemolie
- 200 gr bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1 el koekkruiden
- 1 sinaasappel, rasp ervan
- 300 gr geraspte wortel
- 75 gr rozijnen
- 75 gr pecannoten, gehakt
- 200 gr roomkaas, op kamertemperatuur
- 75 gr boter, op kamertemperatuur
- 100 gr poedersuiker
- 8-10 pecannoten
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in met boter of olie en bekleed de bodem met bakpapier.
Klop de eieren, lichtbruine basterdsuiker en zout in een grote kom luchtig in ongeveer 3 minuten met een (hand)mixer. Voeg de zonnebloemolie toe en mix dit nog kort erdoor.
Doe daarna de bloem, het bakpoeder, speculaaskruiden en sinaasappelrasp bij het beslag en spatel dit erdoor. Meng de geraspte wortel, rozijnen en pecannoten door het beslag.
Giet het beslag in de bakvorm, zet dit in de oven en bak de taart gaar in 50 tot 60 minuten. Test of de worteltaart gaar is met behulp van een satéprikker.
Haal de taart uit de oven en laat het afkoelen in de vorm.
Topping: Doe alle ingrediënten voor de topping in een kom. Mix dit enkele minuten met een handmixer, totdat je een mooi romig glazuur hebt.
Bestrijk de bovenkant van de carrot cake met het mengsel. Leg als laatste de pecannoten op de taart.