Carrillada iberico varkenswangen in rode wijn. Het heerlijke klassieke Spaanse gerecht carrillada de cerdo is gestoofde varkenswangetjes.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 3 uur uur
Totale tijd 3 uur uur 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Spaans
- 1 kg varkenswangen
- 1 el bloem
- peper en zout
- olijfolie
- 2 grote rode uien
- 1 rode paprika
- 1 flinke wortel
- 2 teentjes knoflook
- 750 ml rode wijn
- 750 ml runderbouillon
- 5 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 750 gr krieltjes met schil
- 4 takken peterselie
Maak de wangetjes schoon* zoals hierboven omschreven. Dep het vlees dan droog en bestrooi het met bloem, peper en zout.
Snijd de uien en de paprika in kleine blokjes. Schil de wortel en snijd deze ook in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn.
Bak de wangetjes rondom even goudbruin aan in olijfolie in een hete (stoof)pan. Haal ze er -daarna weer uit.
Doe de ui, paprika, wortel en knoflook in de pan en bak dit in ongeveer 10 minuten aan op middelhoog vuur. Voeg de wangetjes weer toe en giet de wijn en bouillon erbij.
Leg de tijm en laurier erin, roer even goed door en breng aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat dit 2 ½ uur lekker pruttelen.
Spoel de krieltjes schoon en doe ze ook in de pan en laat het nog 30-45 minuten stoven zonder deksel tot het vlees super gaar is en de krieltjes zacht zijn.
Als het goed is, is de saus in de pan lekker ingekookt. Zo niet, haal het vlees en krieltjes dan uit de pan, zet het vuur hoog en laat het vocht lekker inkoken tot een dikke jus.
Garneer met gehakte peterselie en serveer de pan op tafel en laat iedereen zelf zijn bordje opscheppen. Lekker met een stuk brood en/of een groene salade erbij. Buen Provecho!