Ga terug
+ servings
Caprese frittata. Een heerlijke omelet met de ingredienten van een Caprese salade erin. Maak het als lunch of als avondmaaltje met een lekker brood erbij.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • 6 eieren (L)
  • 1 scheut melk
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • 1 bol mozzarella
  • 4 el pesto*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C en vet een ovenschaal in.
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes en doe dit samen met de tomaatjes in de ovenschaal.
  • Giet er wat olie over en zet de schaal in de hete oven. Rooster dit in ongeveer 20 minuten.
  • Kluts de eieren met de melk, meng de Parmezaanse kaas en peper en zout erdoor.
  • Zet een grote bakpan met een scheutje olijfolie op middelhoog en giet het ei hierin.
  • Breek de mozzarella in stukjes en leg dit op het ei in de pan. Bak tot de onderkant van de omelet gaar is.
  • Haal de tomaatjes uit de oven en zet de pan met de omelet in de hete oven om de bovenkant te laten garen. Als de omelet helemaal gaar is, haal je de pan uit de oven.
  • Lepel wat pesto over de omelet en top het af met de geroosterde tomaatjes en knoflook.
  • Buon appetito!