Cantaloupe granita met munt. Schattige kleine Cantaloupe meloentjes gekocht en daar wilde ik iets speciaals mee doen. Het is deze heerlijke Cantaloupe granita met munt geworden.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 3 uur uur
Totale tijd 3 uur uur 10 minuten min
Gang Nagerechten, Tussendoortje
Keuken Italiaans
- 1 kleine cantaloupe meloen
- 2 el honing
- 1/2 tl oranjebloesemwater
- 1 el limoensap
- 6 muntblaadjes
Snijd het meloentje doormidden en verwijder de pitten.
Lepel het vruchtvlees eruit en doe dit in een blender.
Voeg de honing, oranjebloesemwater, limoensap en gehakte muntblaadjes erbij en mix tot een glad mengsel.
Giet het in een diepvriesbakje en zet minimaal 3 uur in de vriezer.
Haal 10 minuten voor het serveren uit de vriezer. Vlak voor het serveren rasp je het ijsblok met een grove rasp tot een granita. Serveer in de uitgeholde halve meloentjes.
Garneer met een munttakje.