Ga terug
+ servings
Caesar salade met gegrilde zalm. Ben jij ook zo gek op Caesar salade? Dan heb ik een heerlijke twist op deze salade, namelijk met zalm. Probeer het!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vis
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 zalmfilets
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 kropjes baby romaine sla
  • 2 gekookte eieren

Croutons

  • ½ stokbrood
  • 1 teentje knoflook

Dressing

  • 3 el mayonaise
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl Worcestersaus
  • 2 ansjovis
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Instructies
 

  • Croutons: verwarm de grill van de oven voor. Snijd het stokbrood in dunne sneetjes en smeer ze in met olijfolie. Leg de sneetjes op een bakplaat en schuif deze onder de grill.
  • Gril de sneetjes aan beide kanten goudbruin en haal ze dan uit de oven. Wrijf het teentje knoflook over de warme sneetjes stokbrood en laat dan afkoelen.
  • Maak de dressing: meng hiervoor alle ingrediënten met elkaar en breng op smaak met peper en zout. Als de dressing iets te dik lijkt, meng er dan wat water door.
  • Bestrooi de zalm met zout. Laat een bakpan met een eetlepel olijfolie (niet te) heet worden en leg de zalm met de huidzijde in de pan.
  • Bak hem op middelhoog vuur ongeveer 4-5 minuten op deze kant op middelhoog vuur.
  • Als de garing halverwege is, zet je het vuur uit en draai je de vis voorzichtig om en laat je de zalm aan deze kant nog kort garen.
  • Haal de blaadjes sla voorzichtig van de krop en spoel ze schoon onder koud water. Dep ze droog of slinger ze droog in een slacentrifuge.
  • Verdeel de blaadjes sla over de twee borden en leg hierop de croutons. Leg de zalmfilets en ei erbij en lepel de dressing erover.